GATS: PRIMERES APORTACIONS

Ja hem iniciat el nou projecte i tenim les primeres aportacions.

La Lucia ens va explicar que els gatets quan neixen no tenen dents i prenen llet de la mare. Aquest fet ens l'ha explicat també l'Ivan. Quan els hi surten dents ja poden començar a menjar pinço una mica remullat perquè no sigui tan dur. Les dents que els hi surten són de llet, però després igual que a nosaltres els hi cauen i els hi surten les definitives i ja es consideren adults.

L'Ivan ens ha explicat que els gats beuen llet de petits, quan tenen dents i sobretot els que són domèstics i viuen a casa mengen pinso,  però els hi agrada caçar ratolins.

L'Emma ens ha explicat que els gats quan cacen són molt silenciosos, es preparen ràpidament i córren molt ràpid i salten per caçar la presa. De vegades també s'esperen amb silenci per caçar la presa. Els agrada molt caçar ratolins, papallones i ocells.

En Jaume  i l'Oriol ens ha explicat que tenen un esquelet amb ossos. Aquests ossos serveixen per aguantar el cos i moure's igual que nosaltres. Tenen columna, crani, costelles i molts més ossos que anirem aprofundint. També tenen ossos que serveixen per protegir òrgans molt importants com el cervell o el cor.
Els ossos dels peus són molt llargs i fan servir només la punteta per correr o caminar, això els hi permet saltar.




Comentaris

Entrades populars d'aquest blog