GATS: ENS VISITA EN PEPITO, L'ESQUELET

Aquest matí ens ha vingut a veure en Pepito, l'esquelet. Hem pogut observar els ossos de l'esquelet humà i compar-los amb els principals dels gats.

Hem vist que tenim ossos semblants. El crani que el tenim en el cap i ens serveix per protegir el cervell. Les costelles que ens protegeixen els pulmons i el cor. Hem parlat de la columna vertebral que els gats la tenen més llarga, ja que els hi arriba fins al final de la cua, en canvi a nosaltres se'ns acaba a l'inici del cul (còccix). Hem deduït que la columna té ossos petits perquè això ens permet doblegar-nos amb més facilitat i tenir per tant més mobilitat.

Per últim hem parlat dels ossos dels braços i de les cames que cohincideixen amb els nostres. Al braç tenim húmer i el cúbit i radi, i a les cames el fèmur, la tibia i el peroné. Hem aprofitat per prendre consciència dels nostres ossos i de com podem fer impuls per saltar doblegant les cames. La Maria ens ha explicat com trepen als arbres, impulsant-se amb les potes darreres i agafant-se amb les urpes, que primer les té amagades, però després quan les fa servir les treu.





Comentaris

Entrades populars d'aquest blog