GATS: EXPERIMENTS DE COLORS

Aquests dies hem estat esbrinant maneres d'aconseguir colors sense utilitzar les pintures. Tot treballant el bloc de Com aconseguim crear colors. Gràcies a les vostres col·laboracions hem aconseguit trobar maneres de fer colors.

L' Oriol ens va portar un vídeo de com havia fet pintura a partir d'elements naturals vegetals. 
Vam descobrir que posant aigua bullint en alguns elements vegetals i naturals podríem crear colors.
Amb els espinacs va fer el color verd.
Amb el cafè el color marró.
Amb la pastanaga va obtenir el color taronja.
Amb la pell de la llimona el groc. i així uns quants colors. 
Un cop va treure'n el color amb l'aigua bullint que va quedar tenyida del color de cada vegetal, va posar per cada cullerada d'aigua de color 6 cullerades de sucre llustre. Així aconseguia una textura més espesa semblant a la tempera.

L'Àlex: També ens va portar un cistell amb vegetals per tal de crear pintures, en aquest cas amb una textura més d'aquarel·la.
En el cistell hi havia: espinacs, remolatxa, col lombarda, cúrcuma, safrà, pimenton. Si cada un d'aquests aliments el tallàvem a trossets i el posàvem en un potet amb alcohol i el deixem reposar uns dies, aquest va treient el color que té el vegetal i aquest alcohol tenyit el podem fer servir per pintar.









L'Emma: ens va explicar que els prehistòrics feien la pintura amb la sang dels animals que caçaven o bé amb carbó que el treien del bruc i del salze. Per tal de fixar aquestes pintures a les parets de les coves feien una barreja que portava ou i saliva, així feien un fixador.
També ens va portar safrà i vam poder experimentar tal com havia fet l'Oriol. Vam posar aigua calenta i després hi vam afegir sucre llustre amb les proporcions que ens havia dit l'Oriol i vam pintar amb la pintura que havíem creat. Ens vam adonar que el safrà tot i ser vermell pinta de color groc o taronja.












L'Arlet ens ha fet un experiment amb el qual amb un únic element natural, la col lombarda, ha aconseguit més d'un color.
A la col lombarda li vam tallar unes quantes fulles i les vam posar amb aigua tot trinxant-les una mica, d'aquesta manera vam  obtenir el color blau. Si hi afegiem vinagre ens sortia color lila, amb el bicarbonat es tornava verd i amb el sabó en pols de la rentadora es tornava groc. Llavors vam veure que si barrejavem colors podíem obtenir algun altre color, però que al haver posat altres productes químics al barrejar-los no sortíen els colors que nosaltres esperavem degut a les reaccions químiques.









Comentaris

Entrades populars d'aquest blog